Eindhovens raadslid bedreigd: “rot op met je ziekte”

Het homoseksuele Eindhovense raadslid Tom van den Nieuwenhuijzen (GroenLinks) doet aangifte omdat hij in een anonieme brief is bedreigd. ‘Rot op met je ziekte en je roze zaterdag’, stond op het briefje geschreven.

Van den Nieuwenhuijzen heeft een foto van het dreigbriefje op zijn blog gezet.

Van den Nieuwenhuijzen heeft een foto van het dreigbriefje op zijn blog gezet.

Behalve raadslid is Van den Nieuwenhuijzen voorzitter van de stichting die volgend jaar Roze Zaterdag organiseert in Eindhoven. Hij zegt niet eerder op deze manier te zijn bedreigd en niet eerder aangifte heeft hoeven doen. “Het komt wel heel dichtbij zo”.

Koffie
Op zijn weblog zegt Van den Nieuwenhuijzen dat hij het jammer vindt dat het briefje anoniem is. “Want als je nou echt zo’n probleem heb met het feit dat ik homo ben, of dat ik me inspan voor de Roze Zaterdag in Eindhoven, dan stuur me een mail en dan drinken we een kop koffie en luister ik graag naar al je bezwaren”.

De bedreiging is voor hem de bevestiging dat hij moet blijven strijden voor homo-emancipatie, schrijft hij op zijn weblog.

(ANP / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: