D66 Rotterdam wil varend protest op havendagen

Dossier RuslandD66 in Rotterdam wil tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam actie voeren tegen de discriminiatie van homo’s in Rusland. De partij zoekt nog een schip.

Raadslid Salima Belhaj zegt tegen Radio Rijnmond dat de Wereldhavendagen het juiste moment zijn voor een internationaal statement. De Russische ambassadeur komt dan naar Rotterdam, en er ligt een Russisch marineschip voor de kust.

Signaal
“We willen met ongeveer vijftig mensen het schip op. Een klein bootje heeft weinig zin als we een goed signaal willen geven aan zo’n groot marineschip”, aldus Belhaj op Radio Rijnmond.

D66 in Rotterdam kan een protestschip zelf niet betalen en hoopt dat betrokken Rotterdammers een vaartuig beschikbaar stellen. Wat voor actie het wordt kan Belhaj nog niet zeggen. “We zijn een keurige partij. Maar met statements en spandoeken kom je al een heel eind”. De havendagen in Rotterdam zijn op 6, 7 en 8 september.

(RTV Rijnmond / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: