Kopenhagen gaststad Songfestival; Kritiek op keuze; Thema: Join Us

Bron foto: DR.

Bron foto: DR.

Het 59e Eurovisie Songfestival, volgend jaar, wordt in Kopenhagen gehouden. Op zes en acht mei zijn de voorrondes, de finale is op tien mei. In Denemarken is kritiek op de keuze voor Kopenhagen

Denemarken is gastland omdat Emmelie de Forest het afgelopen festival in Zweden won met Only Teardrops. De slogan van het festival 2013 is Join us, vertaald: doe mee.

>> Emmelie de Forest maakt de slogan bekend:

Andere plaats
Behalve Kopenhagen waren ook Herning, Frederica en Horsens in de race als gaststad, maar de organisatoren kozen voor de B & W Hallerne in Kopenhagen. Vier partijen in het Deense parlement hebben kritiek op de keuze, omdat het Eurovisie Songfestival in 1964 en 2001 ook al in Kopenhagen werd gehouden. Ze hoopten dat nu een andere plaats die eer kreeg.

Het havengebied dat zal worden omgedoopt tot Eurovisie-eiland. Foto: DR.

Het havengebied dat zal worden omgedoopt tot Eurovisie-eiland.
Foto: DR.

Critici voeren ook aan dat de verkeersafwikkeling in de buurt van de B & W Hallerne een probleem kan zijn. Aan de oude scheepswerf moet nog het één en ander worden verbouwd voor het klaar is om zo’n groot evenement te herbergen.

Het oude werfterrein Refshaleøen waar de hal komt waar het Eurovisie Songfestival zal worden gehouden. Foto: Foto: Michael Søndergaard / DR.

Het oude werfterrein in het gebied Refshaleøen, met links de hal waar het Eurovisie Songfestival zal worden gehouden.
Foto: Foto: Michael Søndergaard / DR.

eurosong 2013 kopenhagen banner

(Roze Golf)Categorieën:2014 Kopenhagen, Eurovisie Songfestival

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: