Expositie in Amsterdam tegen homohaat Zuid-Afrika

Foto genomen door Zanele Muholi. Bron foto: Prins Claus Fonds

Foto genomen door Zanele Muholi.
Bron foto: Prins Claus Fonds

Bij het Prins Claus Fonds in Amsterdam opent op zes september een foto-tentoonstelling over homohaat in Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikaanse fotografe en activisme Zanele Muholi doet met haar foto’s een oproep om het systematische geweld tegen holebitrans in Zuid-Afrika te stoppen.

Volgens het Prins Claus Fonds maakt Muholi “intieme portretten van de lesbische, homoseksuele en transgendergemeenschap die de schoonheid en zachtheid maar ook de grote kracht van deze individuen visualiseert”.

Fotografe Muholi draagt haar Amsterdamse expositie op aan Duduzile Zozo, een 26-jarige zwarte lesbiënne die in juni werd verkracht en vermoord in Johannesburg.

>> De tentoonstelling Fo(u)nd van Zanele Muholi is van zes september tot en met 22 november te zien in het kantoor van het Prins Claus Fonds, Herengracht 603 in Amsterdam.Categorieën:Agenda, En verder

Tags: , , , , , ,

%d bloggers liken dit: