Groningen keurt arrestatie in Moermansk af

Dossier RuslandDe gemeente Groningen keurt de gang van zaken rond de arrestatie van GroenLinks-raadslid Kris van der Veen in Moermansk af. De gemeente heeft dat laten weten in een brief aan het stadsbestuur van deze Russische stad. Dat schrijft het college aan de gemeenteraad van Groningen.

Volgens het stadsbestuur heeft de stedenband een flinke knauw gekregen, maar staat de relatie verder niet ter discussie. Het stadsbestuur zal naast de brief ook zijn zorgen uiten tijdens een handelsmissie aan de Russische stad in november.

Niet welkom
Van der Veen werd eind juli in Moermansk aangehouden toen hij daar bezig was met het maken van een documentaire over homoseksualiteit in Rusland. Het raadslid heeft te horen gekregen dat hij de komende 3 jaar niet welkom is in Rusland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag gaat opheldering vragen aan de Russische regering. Ook gaat het ministerie Van der Veen helpen om in beslag genomen materiaal terug te krijgen.

(ANP)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: