Geen regenboognagels bij Olympische Spelen

Olympische Spelen Zweeds Olympisch ComiteZweedse sporters die tijdens de Olympische Spelen in Sotsji hun nagels weer in de regenboogkleuren willen schilderen worden terechtgewezen. Dat heeft het Zweeds Olympisch Comité laten weten. De Spelen zijn geen plek voor politieke boodschappen, volgens het Comité.

Tijdens het WK Atletiek, dat onlangs in Moskou werd gehouden, lakten twee Zweedse sporters hun nagels in de regenboogkleuren. Het was hun stille protest tegen de anti-homowet van de Russische president Poetin. In Rusland mag tegenwoordig geen ‘propaganda’ meer gemaakt worden voor homoseksualiteit.

Dossier RuslandBoodschappen
Volgens het Olympisch Comité zijn de Olympische Spelen niet bedoeld om politieke punten te scoren. In een boodschap op internet schrijft de voorzitter van het Zweedse Olympisch Comité dat iedereen aan de spelen moet kunnen meedoen, ongeacht religie, geslacht, afkomst of seksuele geaardheid. “De wereld wordt er verenigd, en daarom is het niet toegestaan om politieke of religieuze boodschappen te tonen of te verspreiden in de Olympische Arena”.Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: