Manning wil voortaan vrouw zijn

Op deze archieffoto uit 2010 is Manning gekleed als vrouw.

Op deze archieffoto uit 2010 is Manning gekleed als vrouw.

De Amerikaanse militair Bradley Manning die wegens het publiceren van een kolossale hoeveelheid vertrouwelijke informatie tot 35 jaar cel is veroordeeld, wil in het leven verder als vrouw met de naam Chelsea.

“Gezien de manier hoe ik me sinds mijn kindertijd voel, wil ik zo snel mogelijk met hormoontherapie beginnen'”, aldus een verklaring van Manning, die werd voorgelezen op de zender NBC. “Ik vraag dat jullie mij vanaf vandaag bij mijn nieuwe naam noemen en mij als een vrouw aanspreken”. Hij geeft ook aan dat hij de transitie naar vrouw wil ondergaan.

Veroordeeld
De klokkenluider werd woensdag tot de celstraf veroordeeld wegens het lekken van meer dan 700.000 diplomatieke berichten, video’s en documenten over de oorlogen in Afghanistan en Irak naar de ‘onthullingssite’ WikiLeaks. Hij was eind juli schuldig bevonden aan onder meer spionage en diefstal.

(ANP / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , , , ,

%d bloggers liken dit: