Amnesty: NOC*NSF moet zich uitspreken over mensenrechten

Dossier RuslandHet NOC*NSF moet zich niet alleen uitspreken over de rechten van de sporters  en fans tijdens de winterspelen in Rusland, maar ook over de mensenrechten in zijn algemeenheid.

Olympische WinterspelenDat stelt directeur Eduard Nazarski van Amnesty International Nederland op de website van de mensenrechten-organisatie.

Homowet
Nazasrki reageert met zijn uitspraak op Chef de Mission Maurits Hendriks van de Nederlandse Olympische delegatie. Volgens Hendriks staat NOC*NSF voor de vrijheid van sporters, of het nu gaat om religie, seksuele geaardheid of meningen.

Voor Amnesty International gaan de zorgen van NOC*NSF over de vraag of atleten en fans het slachtoffer worden van de Russische anti-homowet niet ver genoeg. “NOC*NSF zou zich niet alleen moeten uitspreken over de rechten van sporters en fans maar ook over de bredere mensenrechtenproblematiek in Rusland”, aldus Nazarski.

Kortzichtig
“Tevredenheid over een kortstondige Olympische mensenrechtenenclave in Sotsji is dan ook kortzichtig.” Daarmee laat het NOC*NSF de LGBT-gemeenschap, journalisten, advocaten en kunstenaars ‘in de kou staan’.

 

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: