Demonstratie vóór Russisch concert, voor mensenrechten

Dossier RuslandOp de dag dat Rusland een concert verzorgt op het Museumplein in Amsterdam willen het COC Nederland en Pride United op hetzelfde plein demonstreren. Het Russiche concert is zo dagavond 25 augustus avonds, de homodemonstratie To Russia with love is daaraan voorafgaand.

Logo to russia with love

Dit jaar wordt de 400-jarige betrekkingen tussen Nederland en Rusland gevierd, en met het concert wil Rusland tonen hoe divers het land is. Onlangs werd in Rusland een wet aangenomen die ‘homopropaganda’ verbied, en daarmee dus juist ingaat tegen diversiteit.

Tegenovergesteld
Volgens het COC is het nadrukkelijk niet de bedoeling om het Russische concert te verstoren. “Hou er rekening mee dat een verstoring van het evenement negatief uitwerkt voor LHBT’s in Rusland, en dat is het tegenovergestelde van wat we proberen te bereiken,” aldus de homobelangenvereniging.

NGO
Het COC zegt dat de discriminatie van LHBT’s in Rusland exemplarisch is voor een grotere problematiek in Rusland, waar democratische waarden en mensenrechten onder druk staan. “Etnische minderheden en NGO’s ondervinden dit aan den lijve. Om dit te benadrukken hebben verschillende organisaties, waaronder Amnesty International en Aids Fonds, zich bij To Russia With Love aangesloten. Ook zij zullen zondag een statement maken,” zegt het COC.

>> De manifestatie To Russia With Love op het Museumplein in Amsterdam begint om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur.Categorieën:Agenda

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: