Belgische homoscheidsrechter wil taboe doorbreken

De Belgische homoscheidsrechter Gabriel Papanikitas. Foto: Vandaag.be

De Belgische homoscheidsrechter Gabriel Papanikitas.
Foto: Vandaag.be

Het taboe in de Belgische voetballerij lijkt steeds verder doorbroken te worden. Nadat een aantal voetballers lieten weten dat ze homo zijn, is nu ook de eerste scheidsrechter uit de kast gekomen.

Voor vrienden en familie was het al lang geen geheim meer, en nu out Gabriel Papanikitas voor de hele wereld. “Voetbal blijft een machowereld. Met mijn getuigenis wil ik het taboe doorbreken”, xegt hij tegen de Vlaamse website Vandaag.be

Mannenwereld
Papanikital zegt tegen Vandaag.be dat hij zijn geaardheid eerst voor zichzelf hield en het later toch aan zijn vader, moeder en vrienden vertelde. “Ik ben ook al lang actief als scheidsrechter voor de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Omdat voetbal zo’n mannenwereld is, durfde ik me daar niet te outen.”

Negatief
Gabriel Papanikitas is al meer dan vijftien jaar actief als scheidsrechter. Nu hij uit de kast is verwacht hij negatieve reacties, “ik zal proberen om me daarboven te stellen en gewoon te glimlachen als er iets kwetsends wordt gezegd.”

Pink Devils
Begin dit jaar sloot Gabriel Papanikitas zich aan bij de Pink Devils, de voetbalploeg met alleen maar homoseksuele spelers. Hij hoopt dat anders voetballers en scheidsrechters die homo zijn nu ook voor hun geaardheid durven uit te komen.

(Vandaag.be / Roze Golf)Categorieën:Coming out

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: