Laatste zakkenrollers Gay Pride veroordeeld

De laatste zakkenrollers die tijdens de Amsterdamse Gay Pride begin deze maand toegesloegen, zijn door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld. Drie mannen kregen tot 10 weken celstraf. Eén verdachte werd vrijgesproken.

Tijdens zes snelrechtzittingen werden de afgelopen 2 weken in totaal 26 zakkenrollers veroordeeld tot celstraffen van maximaal 14 weken.

Vrij
Vier verdachten werden voorafgaand aan de zittingen vrijgelaten, terwijl de raadkamer later besliste dat zij hun proces toch in de cel moesten afwachten. Zij werden vrijgelaten omdat werd verondersteld dat de straf lager uit zou vallen dan het voorarrest.

Deze verdachten zijn vervolgens niet verschenen op de zittingen, maar werden bij verstek veroordeeld tot 3, 8 en 14 weken cel. Zodra ze door de politie worden opgespoord moeten zij hun straf alsnog uitzitten, aldus het Openbaar Ministerie.

Zakkenrollers
Tijdens de Gay Pride werden 46 zakkenrollers gearresteerd, onder wie 43 Roemenen.

(ANP / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: