Voetballend homokoppel: uitspraken topvoetballers ongepast

Brian Rotsaert en Kjell De Gruytter. Foto: Het Nieuwsblad.

Brian Rotsaert en Kjell De Gruytter. Foto: Het Nieuwsblad.

Het Vlaamse koppel Kjell De Gruytter en Brian Rotsaert komt uit de kast: beiden homo, en beiden voetballers. Volgens de Vlaamse krant Het Nieuwsblad is het een wereldprimeur dat een verdediger én een aanvaller van VK Akkers Middelburg als koppel uit de kast komt. Hun voetbalploeg is gevestigd in het Oost-Vlaamse Middelburg, op de grens met Nederland.

“Natuurlijk is er wel het occasionele grapje over de gevallen zeep onder de douche, maar daar blijft het bij’.

“Over twintig jaar zullen we misschien elkaars hand kunnen vasthouden in de kantine, nu is dat nog te choquerend,” zeggen ze in Het Nieuwsblad.

Boskamp
Kjell De Gruytter ergert zich aan (ex-)voetballers in Nederland die beweren dat homoseksualiteit in de voetbalwereld niet voorkomt, en aan de uitspraak van de Vlaamse voetbalcommentator Johan Boskamp die zei dat hij nog nooit met homo’s had gewerkt en dat al zijn jongens gezond waren. “Boskamp mag hierover hard worden aangepakt. Dat zo’n publieke figuur zulke dwaze uitspraken durft te doen, is ongepast”.

“We springen juichend in elkaars armen bij een goal, maar dat heeft niets seksueels.”

(Het Nieuwsblad / Roze Golf)Categorieën:Coming out

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: