Onderzoek naar nieuwe tip dood Diana

Scotland Yard onderzoekt een nieuwe tip over de dood van de Britse prinses Diana. Er wordt geen volledig nieuw onderzoek geopend, liet de Britse recherche weten, maar wel wordt de echtheid van de tip bekeken.

Diana kwam in 1997 om het leven toen ze met haar vriend Dodi Fayed vluchtte voor opdringerige fotograven. De auto waarin ze zaten, die werd bestuurd door een chauffeur, knalde in een Parijse tunnel tegen een pilaar.

Roekeloos
Onderzoek in 2008 wees uit dat het ongeluk te wijten was aan het roekeloze rijgedrag van de chauffeur. Ook het feit dat de auto achtervolgd werden door paparazzi, zou aan het ongeluk hebben bijgedragen.

Onduidelijk
Van wie de nieuwe informatie afkomstig is, is niet duidelijk, en ook over de informatie zelf is niets bekendgemaakt.

De dood van prinses Diana schikte de wereld in 1997. Elton John zong tijdens de uitvaartdienst Candle in the wind. In Groot-Brittannië was de single in korte tijd uitverkocht. Voor het paleis in Londen, waar Diana tot haar dood woonde, werden duizenden bloemen gelegd door het publiek.Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: