Uitvaart prins Friso op vrijdag

De begrafenis van Prins Friso is op vrijdag 16 augustus. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekend gemaakt.

Eerst is er een dienst in de Stulpkerk in Lage Vuursche die wordt geleid door dominee C.A. ter Linden; daarna wordt het lichaam van de prins begraven in besloten kring. Later dit jaar wordt nog een herdenkingsbijeenkomst voor Prins Friso gehouden.

Jeugd
Prins Friso bracht een deel van zijn jeugd door in Lage Vuursche. Hij woonde met zijn ouders en broers op Kasteel Drakensteyn. Prinses Beatrix verhuist eind 2013/begin 2014 van Huis ten Bosch in Den Haag terug naar Drakensteyn.

Coma
De prins overleed op maandag 12 augustus 2013 na complicaties die werden veroorzaakt door zuurstofgebrek tijdens het ski-ongeluk anderhalf jaar geleden. Sinds het ongeluk lag de prins in coma.

(Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: