Prins Friso overleden

Prins Friso en prinses Mabel. Foto: RVD.

Prins Friso en prinses Mabel. Foto: RVD.

Prins Friso is overleden. De tweede zoon van prinses Beatrix overleed volgens de Rijksvoorlichtingsdienst aan de complicaties die hij opliep bij het ski-incident op 17 februari 2012.

De prins werd toen in de buurt van de Oostenrijkse skiplaats Lech overvallen door een lawine en lag lange tijd onder de sneeuw. Hij had te weinig zuurstof.

Den Haag
De eerste weken na het ongeluk lag prins Friso in een ziekenhuis in Innsbruck. Daarna werd hij naar het Wellington-ziekenhuis in Londen gebracht. Zijn vrouw en kinderen wonen in Londen. Begin juli 2013 werd de prins naar Huis ten Bosch in Den Haag gebracht. Daar is hij op 12 augustus 2013 overleden op 44 jarige leeftijd.

Homo
Prins Friso was getrouwd met prinses Mabel. Ze kregen twee kinderen. Eind jaren ’90 van de vorige eeuw was er veel speculatie over een mogelijke homoseksuele geaardheid van prins Friso. In Eindhoven werd een homofeest naar hem genoemd. In 2001 kwam de Rijksvoorlichtingsdienst met een verklaring dat hij “niet homoseksueel, maar heteroseksueel is”.

>> Fragment: Prins Friso legt in 2001 uit waarom de ‘ik ben geen homo-verklaring’ nodig is.Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: