Timmermans: boycot spelen geen oplossing

Dossier RuslandHet is voor de homoseksuele gemeenschap in Rusland beter als landen, dus ook Nederland, meedoen aan de Winterspelen in Sotsji. Dat vindt minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken. Een boycot vanwege de homowet in Rusland is volgens hem niet goed. “Gaan en laten zien waar je voor staat” is volgens Timmermans een uitstekende manier om te laten zien dat Nederland achter de universele rechten voor homo’s, lesbiennes, bi- en transseksuelen staat.

Hij reageert daarmee op de oproep van de Britse acteur Stephen Fry tot een boycot van de Spelen in Sotsji. Fry vergeleek de positie van Russische homo’s met de positie van Joden in nazi-Duitsland. Daar werden de Olympische Spelen van 1936 gehouden, onder de ogen van Adolf Hitler.

Terecht
Timmermans zegt dat Fry’s oproep hem niet onberoerd laat en vindt het “zeer terecht” dat Fry aandacht vraagt voor de positie van de homoseksuele gemeenschap in Rusland. Volgens hem is het mooi dat deelnemers aan de spelen niet worden vervolgd, maar heeft de Russische gemeenschap daar weinig aan.

(NOS / Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , ,

%d bloggers liken dit: