KNVB gaat sportminister Rusland aanspreken op homo-uitspraak

KNVB-voorzitter Michael van Praag gaat in september de Russische minister van Sport aanspreken op de omstreden wet die ‘homo-propaganda’ verbiedt. Tegen de NOS zei Van Praag: “Ik zal hem zeggen dat het niet meer van deze tijd is en dat hij daar moet wat aan moet veranderen”. De voetbalvoorzitter deed met een groep voetballers mee aan de Canal Parade tijdens de Gay Pride in Amsterdam.

In Rusland is het verboden om ‘propaganda’ te maken voor homoseksualiteit. Deze week zei de Rissische minister van sport, Vitaly Mutko, dat de wet onverkort van kracht is tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Van Praag vindt dat de KNVB als Nederlandse sportorganisatie moet protesteren. Maar ook op regeringsniveau moet er volgens hem iets gebeuren.

Signaal
Van Praag zit met Mutko in het bestuur van de Europese voetbalbond UEFA. In september is de eerstvolgende bijeenkomst. “Ik zal hem dan op een vriendschappelijke manier uitleggen hoe wij tegen homoseksualiteit aankijken in Nederland”, zegt Van Praag. “Misschien ga ik hem ook wel beelden van deze Canal Parade laten zien.”

>> Gesprek NOS met Michael van Praag:Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: