Protest tegen homohuwelijk in Haïti

In de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince zijn meer dan duizend mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen een wetsvoorstel dat het homohuwelijk legaliseert. Dat meldt de NOS.

Aanhangers van verschillende religieuze groepen droegen spandoeken en zongen anti-homoliederen. In één van die liederen dreigden ze met het in brand steken van het parlement zodra de politici akkoord gaan met het homohuwelijk.

Aardbeving
“Ik geloof in God en God keurt het homohuwelijk af. Haïti accepteert dit niet. God zal ons nog meer straffen als we dit wetsvoorstel goedkeuren”, zei een demonstrant in een verwijzing naar de verwoestende aardbeving van januari 2010.

Volgens waarnemers neemt het geweld tegen homo’s in Haïti toe. Homorechtenorganisaties zeggen dat veel geweld tegen homo’s niet wordt gemeld omdat homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders bang zijn voor vergeldingsacties.

(NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: