Hack Marriage: pas woordenboek aan

De anonieme groep Hack Marriage is een actie gestart om de definitie van het woord ‘huwelijk’ aan te passen. De groep roept iedereen op om woordenboeken te ‘hacken’ door een sticker over de bestaande betekenis te plakken. De stickers zijn te vinden op de site van Hack Marriage.

In veel woordenboeken staat als beschrijving nog altijd “de formele verbintenis tussen een man en een vrouw”. Hack Marriage vindt dat de aanpassing van die omschrijving te lang duurt en besloot zelf er wat aan te doen.

Stickers
Leden van de groep gingen in de Verenigde Staten bibliotheken en boekwinkels af om zelf de woordenboeken aan te passen. Dat deden ze door een stickertje met de nieuwe definitie over de oude heen te plakken. De woorden “man en vrouw” zijn vervangen door “twee mensen”:

De Van Dale hoeft niet voorzien te worden van een sticker. In de Van Dale staat achter ‘huwelijk’ namelijk het volgende: de wettelijk geregelde, formeel bekrachtigde levensgemeenschap tussen twee personen, naar de zin van de instelling voor het leven aangegaan (in Nederland sinds 2001 en in België sinds 2003 niet meer alleen tussen man en vrouw, maar ook tussen personen van hetzelfde geslacht).Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: