Petitie: verbreek banden met Rusland

De burgemeesters van Amsterdam, Rotterdam en Groningen worden tijdens de Gay Pride in Amsterdam opgeroepen de banden met hun Russische zustersteden te verbreken. De oproep komt van Geer Oskam. Zijn online petitie op change.org is na acht uur door duizend mensen ondertekend.

De banden moeten verbroken worden uit protest tegen de wetgeving in Rusland die homo-propaganda verbiedt. “De Russische Anti-Homowet stigmatiseert een minderheidsgroep en legitimeert geweld tegen LGBT personen. In navolging van Reykjavik, Venetië en Milaan vragen wij de bestuurders van Amsterdam, Rotterdam en Groningen om de band met haar Russische Zusterstad te verbreken tot de Russische Anti-Homowet ongeldig is verklaard”, aldus de initiatiefnemer op internet. “De bestuurders van onze Nederlandse steden moeten duidelijk maken dat het strafbaar maken van liefde niet beloond kan worden met de status van ‘Zusterstad’.”Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: