Malmöblog donderdag 16 mei 2013: uitslapen

dossier songfestival

eurosong 2013 malmo barry blogtDoor Barry van Cornewal

Vandaag hebben we heerlijk kunnen uitslapen. Daarna in het zonnetje gezeten en een lekker stuk pecannoten-cheesecake gegeten. Wij hadden om 12.30 uur een afspraak met de Italiaanse deelnemer Marco Mengoni in het Scandic Hotel voor een interview. Een hoogtepunt van de Eurovisie weken, want hij is, samen met Anouk, onze favoriet dit jaar.

In het hotel waren nog een aantal andere interviews gepland en er werd ons gevraagd of wij het goed vonden dat de schrijvende pers bij ons aan de ronde tafel kwam zitten. In deze weken worden in de diverse interviews namelijk veel dezelfde vragen gesteld. En op deze manier hoefde Marco niet vijf keer hetzelfde te vertellen. Dat was een goed idee, want nu kon iedereen elkaars vragen horen, en er ontstond een leuke, ontspannen sfeer, waarbij veel werd gelachen.

Marco had een goed humeur en nam rustig de tijd voor alle vragen. Hij zat naast Barry en was geïntrigeerd door Barry’s piercing, en kwam daar regelmatig op terug. Na afloop ging hij ook met iedereen op de foto. Zijn lied “L’essenziale” heeft als single in Italië multi-platinum gehaald en een nieuw record behaald als de langste chart-topping song van altijd! Marco vertelde dat er een hele schare fans dit weekend zou aankomen om het toe te juichen. Eén van de aanwezige editors van een songfestivalwebsite vertelde dat zij filmpjes had gemaakt in Amsterdam tijdens Eurovision In Concert. De meeste filmpjes waren op YouTube zo’n 250 keer bekeken. Het filmpje van Marco echter 300.000 keer!

Om 17.00 uur hadden we met een paar Nederlandse vrienden afgesproken in het perscentrum om daar in het restaurant te gaan eten. Daarna hebben we in de Arena de tweede Halve Finale bekeken (Bart vanaf de tribune omdat hij last had van blaren). De tweede voorronde was minder goed dan de eerste en er waren meer verrassingen bij de einduitslag. De grote fanfavoriet San Marino (Nummer 2 in hun poll van 39 liedjes) haalde het niet. Net als Israel. Het afschuwelijke Armenië ging wel door en het laatste Balkanland, Macedonië, viel af. Aangezien alle ex-Joegoslavië landen niet door zijn (plus Albanië) is er grote kans dat hun 12 punten allemaal naar Griekenland gaan. Ai, wat als de Grieken winnen? Ook de kwalificatie van Roemenië verraste velen.

Na het festival zijn we naar huis gegaan. Onderweg maakten we nog even een tussenstop bij Burger King voor een heerlijke late night snack. We besloten om het vandaag niet zo laat te maken, want de komende (en laatste) twee dagen in Songfestivalland zullen nog veel energie vergen…Categorieën:2013 Malmö blog, Dossiers, Eurovisie Songfestival

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: