Boek: Ontmaskerd – Kim Baldwin & Xenia Alexiou

boekenkast ontmaskerdRecensie

Kijk, daar hou ik van: spannende boeken die je gelijk het verhaal in trekken. “Het was donker toen ze bijkwam. (…) Onrustbarend dicht boven haar hoofd kon ze aarde onderscheiden. (…) Lieve god, dacht ze, ben ik levend begraven?” Kim Baldwin en Xenia Alexiou hebben opnieuw een spannend verhaal.

Passage als vier tieners moeten schuilen voor een zandstorm: “Doug (…) bleef op zijn knieën zitten toen hij iets half onder het zand zag zitten. (…) Het was een arm, bijna geheel vergaan.”

Moord
Ontmaskerd is het derde deel van een serie over een geheim agentschap dat de wereld wil behoeden voor onrecht. Violiste Cassady zit ook bij dat agentschap. Haar codenaam is Lynx, en van het één op het andere moment kan ze worden opgeroepen om achter criminelen aan te gaan.

In Ontmaskerd reist ze in het kielzog van seriemoordenaar De Koppensneller. “Ze zou zelfverzekerder dan ooit moeten zijn, en hoewel het niet mee zou vallen die maniak op te sporen, had ze genoeg tijd. (…) Ze zou hem te pakken krijgen, al moest ze daar drie continenten voor doorzoeken.”

boek ontmaskerdComplicatie
De seriemoordenaar heeft de ziekelijke gewoonte om gezichten van jonge vrouwen van hun lichaam te snijden en er een masker van te maken. Lynx moet hem oppakken, maar er is een complicerende factor: ook een andere vrouw is op een missie: huurmoordenaar Jack.

En zoals het hoort in spannende lesbische boeken: de twee ontmoeten elkaar: “Pas op dat moment drong tot haar door hoe lang ze al een oogje had op het meisje.” Maar voor liefde kan eigenlijk geen plaats zijn, want beide vrouwen moeten focussen. “Dit was de eerste keer dat Jack met haar flirtte en Lynx’ knieën werden slap van begeerte.”

Lading
Ontmaskerd leest lekker weg, is spannend, heeft seksuele spanning in zich en gaat ook nog over een diepere lading: twee vrouwen die van elkaar willen genieten maar dat niet mogen, en alle gevoelens die daarbij komen kijken: “‘Nou, in één ding had je gelijk,’ zei Cassady verslagen. ‘Je weet pas wat verdriet is als je je leven in handen van iemand hebt gelegd die je vertrouwt en er vervolgens achter komt dat alles een ordinaire leugen was.’ Die opmerking was als een klap in het gezicht voor Jack.”

Het boek van Baldwin en Alexiou is fijne lectuur voor op de bank met een kop thee en uren voor je, om je mee te laten voeren door twee vrouwen op een missie.

Remco van Schellen

Boekinfo:
Titel: Ontmaskerd
Auteurs: van Kim Baldwin en Xenia Alexiou
Uitgeverij: LaVita publishing
ISBN 978-90-7955-629-8Categorieën:Boeken, Fictie, Vrouwenboeken

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: