Michael Berg komt met derde boek; opnieuw thriller

Michael Berg

Michael Berg

Het derde boek van Michael Berg is uit. Het is wederom een thriller met Chantal Zwart in de hoofdrol. Dit keer onderzoekt zij de dood van haar baas Christophe Bourges. Hij wordt aangereden als hij zijn hond uit laat. De dader rijdt door en Chantal gelooft niet dat het een ongeluk was.

Rode draad in het verhaal is het jongensinternaat waar Bourges op gezeten heeft en –hoe actueel- het seksueel misbruik dat daar heeft plaats gevonden. “Ik heb zelf op een jongensinternaat gezeten in Limburg”, vertelt Michel van Bergen Henegouwen – de echte naam van Michael Berg, “ik schrijf graag over dingen die ik zelf heb meegemaakt. Ik weet hoe het toe gaat op zo’n internaat.”

Niet dat Van Bergen Henegouwen zelf seksueel misbruikt is, maar hij weet dat er wel iets gebeurde destijds. “Het is nooit bewezen, maar er was altijd een groepje jongens dat op zaterdagmiddag bij een bepaalde pater op bezoek ging. En die pater had ook wel belangstelling voor mij, maar het is altijd gebleven bij die ene streling.”Van Bergen Henegouwen ergert zich aan de hype rond het seksueel misbruik. “ Ik heb sterk de indruk dat veel mensen die zich nu melden er graag bij willen horen. Een aai over de bol is bij wijze van spreken al genoeg om te zeggen dat je ook seksueel misbruikt bent.”

Homo
Of er nog een boek komt met Chantal Zwart in de hoofdrol, weet Michel van Bergen Henegouwen niet. Eigenlijk vindt hij het wel best zo, maar als er veel vraag komt naar een vierde boek met Chantal wil hij er wel over nadenken om het te schrijven. Hij heeft al een nieuw boek klaar liggen. Dat gaat over drie vrienden die na een aantal jaren weer bij elkaar komen en hun vriendschap opnieuw beleven. Eén van de mannen is homoseksueel. Hoe de ontmoeting van de drie mannen afloopt wil Van Bergen Henegouwen niet verklappen en of het boek uitkomt hangt af van de uitgever.

Dorp
Michel van Bergen Henegouwen woont nu al weer zes jaar in Frankrijk, in de Creuse. Een streek die nog niet ontdekt is door toeristen en waar weinig mensen wonen. Hij woont in een dorpje –meer een gehucht- waar 24 mensen wonen. De rust en de ruimte spreken hem enorm aan. Sinds een jaar heeft Van Bergen Henegouwen een snelle internetverbinding in zijn huis. “De wereld is een dorp geworden. Het maakt niet meer uit waar je woont, je kunt alles te weten komen. Met internet is de wereld klein geworden, maar tegelijkertijd ook groot.”

Website Michael BergCategorieën:Boeken, Fictie, Mannenboeken

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: