Debat over homo’s: “tolerantie minder hip”

Tolerantie jegens homo’s is minder hip geworden. Dat zei D66-Tweede Kamerlid Boris van der Ham tijdens een debat over homodiscriminatie.

Volgens minister Ronald Plasterk (homobeleid) is die vaststelling niet genuanceerd genoeg. Hij denkt dat het misschien wel niet meer hip is om er hip over te doen. Althans niet in hippe kringen. “Op verschillende plekken heb je verschillende waarnemingen.”

Klakkeloos
De aanwezige ministers, behalve Plasterk ook Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en Ernst Hirsch Ballin van Justitie, vinden dat je ook niet klakkeloos kunt stellen dat het een aantal jaren terug beter gesteld was met de acceptatie van homo’s.

Plasterk en Hirsch Ballin denken dat er toen misschien vaak geen echte interesse was in de homoseksuele medemens. ,,Dat is iets anders dan acceptatie”, vindt het tweetal. “Nu pikken we ‘t niet”, zei Plasterk over homodiscriminatie. “Daardoor lijkt het of de acceptatie afneemt.” Hij heeft de indruk dat de acceptatie juist toeneemt.

Ziekte
Ook volgens Guusje ter Horst moeten we onze zegeningen tellen en zien van hoever we gekomen zijn. “Toen ik studeerde had ik een boek waarin stond dat homoseksualiteit een ziekte was. Dat was in de jaren zeventig.” De bewindsvrouw hoopt dat een dergelijke ontwikkeling zich ook in de islam zal voordoen.Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: